Ingrijire pisici

Ingrijirea pisicii – un element important pentru binele acesteia

Toti cei care au sau au avut animale de companie stiu cat de importanta este ingrijirea acestora, iar posesorii de pisici nu fac exceptie. La prima vedere ar putea sa para foarte usor sa ingrijesti o pisica, dar in realitate este nevoie de multa dedicatie pentru a face acest lucru.

Dupa alegerea si adoptarea sau cumpararea pisicii este nevoie de mai multe achizitii. Pe langa obisnuita mancare, aceasta va mai avea nevoie de o ladita cu nisip, de un patut al ei, de jucarii si de un postament pe care sa il poata zgaria. Ultimul mai este cunoscut si sub numele de suport de zgariat si este un element foarte util, mai ales daca stati la apartament sau pisica nu are voie sa iasa din casa pentru ca acesta previne dorintele pisicii de a distruge mobila cu gherutele.

Promotii la hrana pentru pisici

O parte importanta in ingrijirea pisicii o joaca mersul la doctorul veterinar pentru control, care se face, in general, o data pe an, dar si atunci cand este nevoie de vaccinare. Pentru a avea o pisicuta fericita este nevoie si de deparazitare, daca este cazul, sau prevenirea aparitiei daunatorilor. Pentru prima dintre ele se pot folosi sampoane speciale, pudra antiparazitara, spray-ul antiparazitar sau o solutie spot-on. Iar pentru prevenirea aparitiei parazitilor de cele mai multe ori este utilizata zgarda anti-purici.

Solutii antiparazitare pentru pisici

De asemenea, se poate face un pas in plus in ingrjirea pisicii si se poate trece la perierea blanii acesteia. Cu toate ca stim ca pisicile se curata singure, uneori este nevoie si de putin ajutor, mai ales atunci cand acestea naparlesc. Pentru ca pisica noastra sa fie una curata, dar si casa lipsita de parul acesteia prin toate cotloanele, este nevoie ca aceasta sa fie periata cam de trei ori pe saptamana, iar peria utilizata sa fie una cu peri desi si lungi. Dintisorii pisicii au nevoie de aceeasi atentie, astfel ca este recomandat periajul dentar al animalutelor noastre de companie. Acesta trebuie realizat cu o periuta si pasta de dinti speciale, care pot fi procurate de la farmaciile veterinare.

Perii si aparate de tuns pentru pisici

Dar cum nici noi nu ne-am putea multumi doar cu lucrurile materiale asa nici pisicile nu pot face asta. Astfel ca au nevoie de afectiunea si de atentia care vin din partea noastra. Chiar daca uneori o pisica poate parea distanta si neinteresata de stapanii sai, asta nu inseamna ca nu are nevoie de afectiune. Si ce mod mai bun de declarare a acesteia se poate gasi decat jocul. Mai ales pisicutele de varste mici vor fi foarte incantate de acesta, dar nici o pisica mai mare nu va refuza un astfel de mod de a petrece timpul. De asemenea, se stie ca pisicile sunt incantate de mangaieri si vor aprecia acest lucru mai ales daca vin si singure cautand sa il obtina.

Pisicile sunt animale de companie incantatoare care va vor insenina zilele si va vor face sa fiti mai veseli chiar si in cele mai rele momente. De aceea, acestea au nevoie de toata ingrijirea pe care le-o puteti oferi pentru a fi sanatoase si vioaie.

Spune-ti parerea!