Ingrijire caini Ingrijire pisici

Cum pregatim animalutul de companie pentru calatorii

Plecarea in calatorie alaturi de un animalut de companie poate fi o experienta distractiva si pentru tine, dar si pentru prietenul cu blana. Dar, pentru a fi siguri ca distractia este completa si ca nu veti intampina probleme este bine sa aveti inca de la inceput un plan care sa cuprinda toate informatiile legate de plecare dvs. in calatorie.

Certificat de sanatate

Trebuie sa vizitati medicul veterinar inainte de a pleca intr-o frumoasa aventura. In functie de destinatia aleasa este posibil sa aveti nevoie de un certificat de sanatate pentru companion. Medicul veterinar are obligatia de a verifica si a va pune la curent cu starea generala de sanatate a animalutului, dar si cu situatia la zi a vaccinurilor. Nu trebuie sa va speriati daca medicul va va recomanda chiar un sedativ pentru animalut, in cazul excursiilor mai lungi.

[mks_button size=”medium” title=”Vezi aici promotiile la custile pentru transport” style=”squared” url=”http://profitshare.ro/l/1480369″ target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=””]

Reguli pentru zbor

In cazul unei calatorii cu avionul trebuie sa luati in calcul ca exista atat un cadru general care reglementeaza aceasta situatie, dar si conditii specifice impuse de operatorii de zbor. Informatiile le puteti primi de la operatorii de call center-uri, sau on-line de pe site-urile operatorilor de zbor. Totusi sunt si cateva mici trucuri care pot ajuta animalutul sa aiba o calatorie cu avionul mai relaxanta. Astfel, cautati sa faceti rezervare la zboruri care nu sunt in perioade de varf. Acest lucru inseamna putin mai mult spatiu pentru animal, prin urmare mai putin stres pentru companionul care a calatori in spatiul amenajat special in cala de bagaje. De asemenea, trebuie sa alegeti, acolo unde este posibil, zboruri directe. Transferul dintr-o aeronava in alta se dovedeste a fi deosebit de stresant pentru un caine sau o pisica.

Reguli pentru calatoria cu masina

Daca folositi un serviciu de transport public trebuie sa va asigurati ca operatorul de transport agreeaza si transportul animalelor de companie si in ce conditii se poate face acesta. In cazul calatoriei cu masina, animalutul de companie va fi “cazat” intr-o cusca de transport. Pentru a nu-l traumatiza este bine sa obisnuiti inca de acasa animalutul cu acea cusa pentru transport. Astfel, indemnati-l sa stea cat mai mult in preajma ei, ba chiar sa doarma in ea cat se poate de mult. Tranzitia va fi mult mai usoara si nu veti intampina probleme.

Calitate si stabilitate in ce priveste hrana

Hrana pentru animale este deosebit de importanta pe durata unei calatorii. Cu totii tindem ca atunci cand suntem in vacanta sa ne schimbam cumva obiceiurile alimentare. Ne rasfatam mai mult, experimentam lucruri noi, nu suntem foarte atenti la cantitatea de hrana pe care o mancam. Nu trebuie sa cadem in aceasta capcana si in ceea ce priveste animalutul de companie. Chiar si in timpul vacantei este necesar ca alimentatia animalutului sa nu aiba de suferit, nici sa nu fie imbunatatita considerabil, dar nici sa nu gasim acum un bun prilej pentru a trece companionul la dieta.

Lucrurile sunt foarte simple: catelusul sau pisica trebuie sa manance aceeasi hrana pentru animale, aceleasi cantitati si aceeasi calitate. Stabilitatea trebuie sa fie cuvantul de ordine. O problema des intalnita in cazul calatoriilor pe distante mari este cea a apei pe care o dam animalutului de companie. Schimbarea brusca a apei de baut poate cauza eventuale probleme ale tractului digestiv. Pentru a evita astfel de probleme luati in bagaj cat de multa apa puteti (ei, normal, nu vorbim aici de zeci de litri) pe care o veti combina cu apa din locul de vacanta. Modificand gradual proprotiile animalutul se va obisnui cu noua apa.

Chestii obligatorii: lesa si jucarii pentru animale

In cazul in care planuiti o calatorie cu masina, asigurati-va ca aveti in bagaje si o lesa, dar si jucarii pentru divertismentul animalutelor. Lesa este “un must” si pentru faptul ca daca mergeti intr-o calatorie mai lunga veti avea parte de mai multe pauze pentru “dezmorteala” si asa cum dvs. simtiti nevoia sa faceti putina miscare mai adaugati un mare factor de multiplicare al acestei senzatii si veti afla de ce cainele sau pisica o va zbuhi ca o racheta atunci cand va simti ca masina s-a oprit si cand va vedea o usa deschisa. Inainte de a se deschide usa pregatiti-i lesa pentru a nu se intampla alte minuni.

Daca in urma experientelor dvs. aveti si alte sfaturi pentru iubitorii animalelor de companie va rugam sa ni le transmiteti printr-un comentariu la acest articol. Multumim si calatorie placuta!

Spune-ti parerea!