Ingrijire pisici

Ai o pisică supraponderală sau cu diabet? Oferă-i cea mai bună hrană Hill’s!

Greutatea în exces apare atunci când o pisică cântărește mai mult decât greutatea ei optimă, specifică pentru fiecare stadiu de viaţă. Până la 50% dintre pisici cântăresc mai mult decât greutatea optimă pentru rasa, vârsta și stadiul sterilizării (intact/sterilizat).

Semne:

 • Coastele nu pot fi simţite cu ușurinţă
 • Talia nu mai este vizibilă
 • Zgarda trebuie lărgită
 • Se deplasează cu dificultate
 • Se deplasează lent
 • Respiră cu dificultate
 • Doarme mai mult ca de obicei

Cauze frecvente:

Exces caloric: proprietarii le oferă adesea pisicilor prea multă hrană sau recompense.

Nivel redus de activitate: pisicile au nevoie de oportunitatea de a face mișcare și exerciţii fizice pentru a se menţine sănătoase.

Vârsta: pisicile vârstnice sunt de obicei mai puţin active, așadar au nevoie de mai puţine calorii.

Rasa: unele rase sunt mai predispuse la supraponderabilitate. Întrebaţi medicul veterinar.

Sterilizarea: acest proces modifică metabolismul pisicilor, făcându-le predispuse la supraponderabilitate.

Ce riscuri presupune greutatea în exces?

Animalele de companie supraponderale riscă să trăiască mai puţin. Chiar și puţină greutate în exces – cum ar fi 20% – poate să crească șansele de apariţie a afecţiunilor grave precum diabet, afecţiuni urinare, cardiovasculare și respiratorii.

Diabetul

Diabetul apare mai des la pisicile supraponderale. Diabetul zaharat este cea mai comună formă, înseamnă că pisicile nu pot procesa eficient zaharuri, grăsimi și proteine din cauza deficitului de insulină. Organismul lor începe să folosească depozitele de grăsime și proteine ca sursă de energie – încep să mănânce mai mult, dar pierd în greutate, în timp ce zahărul neprocesat ajunge direct în sânge. Există 4 simptome principale ale diabetului zaharat: apetit crescut, pierdere în greutate, urinări excesive și aport crescut de apă.

Hrana potrivită poate să ajute la menţinerea greutăţii optime și poate ţine diabetul sub control. Dacă pisica ta suferă de diabet, hrana potrivită Prescription DietTM va ajuta la reglarea nivelului de glucoză și o va ajuta să atingă greutatea optimă. Diabetul poate fi ţinut sub control la pisici, așadar întrebaţi medicul veterinar despre nutriţia potrivită pentru pisicile care suferă de diabet.

Cum poate să ajute hrana potrivită?

Hrana cu care vă hrăniţi pisica joacă un rol important în atingerea și menţinerea greutăţii ideale.

 • Greutate optimă. Niveluri dovedite clinic de L-carnitină și cantităţi optime de proteine și grăsimi pentru a atinge și menţine greutatea optimă și pentru a susţine masa musculară.
 • Amestec sinergic. Amestec sinergic de ingrediente care lucrează în mod natural cu modul unic în care pisica își consumă energia.
 • Amestec de fibre. Amestecul optim de fibre ajută pisica să se simtă sătulă între mese.
 • Antioxidanţi. Dovediţi clinic pentru suportul sistemului imunitar.
 • Gust. Gust excelent adorat de pisici, disponibil sub formă de hrană umedă pentru a ajuta la creșterea aportului de apă.
 • Afecţiuni concurente. Se adresează simultan afecţiunilor concurente pentru rezultate îmbunătăţite.
 • Cantitate controlată de minerale. Cantităţile controlate de magneziu, calciu și fosfor reduc riscul de formare al cristalelor și pietrelor.
 • Ingrediente antistres. L-triptofan și proteină hidrolizată din lapte pentru a ţine sub control stresul.

Produsele Hill’s Prescription Diet™ Weight Management

Hill’s Prescription Diet Metabolic

Pentru pisici obeze, supraponderale sau predispuse la obezitate. Nutriţie dovedită clinic pentru reducerea greutăţii corporale cu 11% în 60 de zile și pentru evitarea creșterii în greutate după ce a fost urmat un program de slăbire.

Vezi aici pret cu reducere


Hill’s Prescription Diet Metabolic+Urinary Stress

Pentru pisici supraponderale și care suferă de BTUI cauzată de stres. Nutriţie dovedită clinic pentru reducerea recurenţei semnelor CIF cu 89% ȘI reducerea greutăţii corporale cu 11% în 60 de zile, conţine ingrediente care ţin sub control stresul.

Vezi aici pret cu reducere


Hill’s Prescription Diet r/d™

Pentru pisici obeze, inclusiv cele care suferă de diabet zaharat, hiperlipidemie, colită sau constipaţie. Nutriţie dovedită clinic pentru o slăbire sănătoasă, în doar 8 săptămâni.

Vezi aici pret cu reducere


Hill’s Prescription Diet w/d™

Pentru pisici predispuse la obezitate. Pentru afecţiuni tratabile cu fibre, inclusiv hiperlipidemie, colită sau constipaţie. Nutriţie dovedită clinic ce ajută la reglarea nivelului de glucoză, ajută la menţinerea unei greutăţi corporale optime, pentru afecţiuni tratabile cu fibre.

Vezi aici pret cu reducere


Hill’s Prescription Diet m/d™

Pentru pisici care suferă de diabet zaharat. Nutriţie bogată în proteine, cu conţinut redus de carbohidraţi, dovedită clinic pentru managementul diabetului și al greutăţii corporale.

Vezi aici pret cu reducere


Medicul veterinar vă poate recomanda un alt produs Prescription DietTM, în funcţie de afecţiunea de care suferă animalul dumneavoastră de companie.

Spune-ti parerea!