Ingrijire caini Rase caini

Shar-Pei – un caine energic si prietenos cu membrii familiei

  • Denumire: Shar-Pei
  • Origine: China
  • Talie: Medie
  • Categoria rasei: Caini nesportivi
  • Speranta de viata: 9 – 11 ani
  • Temperament: Afectuos, independent, rezervat, suspicios, devotat, iubitor
  • Inaltime si greutate: masculi/femele: 46 – 51 cm; masculi 24 – 30 kg, femele 18 – 25 kg
  • Culori: Cafeniu, nisipiu, negu, lila, rosu
  • Promotii hrana si accesorii pentru cainele tau

Prezentare rasa caini Shar-Pei

Forma cainelui Shar-Pei este este unica: capul asemanator cu al unui hipopotam, ochi triunghiulari, limba albastra, pielea cutata. Datorita pielii sale cutate pare un caine trist si melancolic, in realitate este demn, energic si amuzant.

Promotii excelente la hrana caini, medicamente si accesorii gasesti la eMAGpentruanimale si PetMArt.

Personalitate si temperament

Cainelui din rasa Shar Pei nu ii place sportul. Este un caine energic si bucuros ascultator si prietenos cu membrii familiei. Are o personalitate puternica, este usor de dresat si nu este prea prietenos cu alti caini.
Temperamentul este influentat de o serie de factori, intre care ereditatea, antrenamentul, socializarea. Cateii cu temperamente pozitive vor fi curiosi, dispusi sa se apropie de oameni si sa fie imbratisati.

Ca fiecare caine, Shar-Pei are nevoie de socializare timpurie si expunere la cat mai multe categorii de persoane, panorame, sunete si experiente – atunci cand este tanar. Socializarea ajuta catelul sa se dezvolte armonios.       

Hranire Shar-Pei     

Cantitatea de hrana administrata cainelui tau este in functie de talie, varsta, conformatie fizica, metabolism si nivelul de activitate. Fiecare caine are nevoi individuale, necesarul de hrana difera de la individ la individ. Calitatea hranei face diferenta in viata cainelui. Hrana superpremium pentru cainele tau se gaseste la preturi foarte bune la eMAG sau pentruanimale.

Shar-Pei se va mentine in forma daca este hranit de doua ori pe zi, masurat, si hrana nu se va tine la discretie. Mijlocul cainelui trebuie sa fie vizibil iar coastele trebuie simtite in momentul palparii, dedesubtul unui strat de muschi. In cazul in care coastele cainelui sunt acoperite de grasime, trebuie urmata o dieta.

Spune-ti parerea!