Ingrijire caini Rase caini

Thai Ridgeback – un caine foarte activ si agil

  • Denumire: Thai Ridgeback
  • Origine: Tailanda
  • Talie: Medie
  • Categoria rasei: Sighthound
  • Speranta de viata: 12 – 13 ani
  • Temperament:  Loial, iubitor, familial, inteligent, protector, independent
  • Inaltime si greutate: masculi: 56 – 61 cm, femele: 51 – 56 cm; masculi 22 – 34 kg, femele 15 – 25 kg
  • Culori: Rosu, alb, albastru, negru, cafeniu, tigrat
  • Promotii excelente la hrana si accesorii pentru caini

Prezentare rasa Thai Ridgeback

Thai Ridgeback este un caine de talie medie, cu originile in Tailanda, cu urechile ascutite, capul ascutit si blana scurta scurta si delicata. Pieptul este adanc iar coada orientata vertical sau curbata precum o secera.

Personalitate si temperament

Este un caine foarte activ si agil. Cu abilitati excelente in sarituri si escaladari. Este un caine devotat membrilor familiei dar tinde sa fie rezervat fata de straini.

Temperamentul este influentat de o serie de factori, intre care ereditatea, antrenamentul, socializarea. Cateii cu temperamente pozitive vor fi curiosi, dispusi sa se apropie de oameni si sa fie imbratisati.

Ca fiecare caine, Thai Ridgeback are nevoie de socializare timpurie si expunere la cat mai multe categorii de persoane, panorame, sunete si experiente – atunci cand este tanar. Socializarea ajuta catelul sa se dezvolte armonios.

Hranire

NOTA: Cantitatea de hrana administrata cainelui tau este in functie de talie, varsta, conformatie fizica, metabolism si nivelul de activitate. Fiecare caine are nevoi individuale, necesarul de hrana difera de la individ la individ. Calitatea hranei face diferenta in viata cainelui.

Thai Ridgeback se va mentine in forma daca este hranit de doua ori pe zi, masurat, si hrana nu se va tine la discretie. Mijlocul cainelui trebuie sa fie vizibil iar coastele trebuie simtite in momentul palparii, dedesubtul unui strat de muschi. In cazul in care coastele cainelui sunt acoperite de grasime, trebuie urmata o dieta.

Pentru cainii din rasa Thai Ridgeback  recomandarea noastra de hrana premium este Hill’s sau Royal Canin. Sunt insa si multe alte branduri excelente de hrana ce pot fi cumparate la preturi foarte bune – vezi aici promotii la hrana pentru caini.

Spune-ti parerea!