Rase caini

Airedale Terrier, un caine inteligent, sociabil si plin de incredere de sine

  • Denumire: Airedale Terrier
  • Origine: Marea Britanie
  • Talie: mica
  • Categoria rasei: Terrier
  • Speranta de viata: 11-12,5 ani
  • Temperament: Inteligent, sociabil, alert, prietenos, curajos, increzator
  • Inaltime si greutate: masculi: 58-61 cm, femele: 56-59 cm; masculi 23-29 kg, femele 18-29 kg
  • Culori: negru-maron; gri-alb
  • Promotii excelente la hrana si accesorii pentru caini

Prezentare Airedale Terrier

Airedale Terrier (adesea prescurtat „Airedale”) este un tip de terrier originar din Airedale, o zona din Yorkshire, Anglia. Numele lui traditional este „Regele Terrierilor” deoarece este cel mai solid dintre cei de rasa lui. Luand nastere dintr-un terrier de culorile negru si cafeniu si un caine de vanatoare, rasa aceasta a mai fost denumita si Waterside Terrier (terrierul de coasta) datorita faptului ca, la origine, a fost creat ca sa vaneze vidre din interiorul  si din imprejurimile raului Aire care curge prin Airedale. In Anglia, aceasta rasa a fost folosita si un caine-politist.

Supranumit „Regele terierilor”, rasa Airedale Terrier este intr-adevar cea mai solida dintre cei de aceeasi rasa. Ei sunt originari din Valea Aire din Yorkshire si a fost creat sa prinda vidre si sobolani din regiunea dintre zona Aire si raurile Wharfe. Un caine sportiv, el s-a dovedit ideal in implinirea unor cerinte, precum si util in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Inteligent, sociabil si plin de incredere de sine, rasa Airedale poseda si calitatea de a fi un ideal partener de joaca, lucru care ii incanta pe proprietari.

airedaleterrier_cutoutIn timpul primului razboi mondial, un Airedale Terrier curajos numit Jack a infruntat cumpul de lupta pentru a duce un mesaj sediului central britanic. Alergand printr-o mlastina de jumatate de mila, cu artileria trecand deasupra capului sau, Jack a fost ranit la picior si i-a fost distrusa falca. Din nefericire, nu a supravietuit mult dupa indeplinirea misiunii. In mod incredibil, mesajul dus de Jack a salvat batalionul din care facea parte si a fost medaliat post-mortum cu Crucea Victoriei pentru “Curaj pe campul de lupta”. Vitejia si curajul lui Jack sunt si astazi cunoscute in Airdale.

Vezi aici promotii la hrana caini

Cainii ca Jack au fost creati pentru a indeplini mai multe sarcini care sa aiba inteligenta unui terier, dar care sa poata innota si mirosi o prada. Cainii din rasa Airedale Terrier sunt distinctivi prin calitatile de sportiv si working, iar astazi concureaza in agilitate, supunere si la teste de vanatoare.

Ei se bucura cel mai mult de viata atunci cand li se da ceva de facut, chiar daca asta inseamna sa distreze copiii, cu care se intelege de minune. (Cu toate acestea, un adult trebuie intotdeaunna sa-i supravegheze pe copii in preajma cainilor.)

Ca toti terrierii, cei din rasa Airedale Terrier au o pledilectie sa sape, sa vaneze si sa latre. Este plin de energie si este o companie excelenta de jogging. Plimbarile zilnice si joaca in gradina sunt printre activitatile lui favorite.

Nu poti vorbi despre Airedale fara sa amintesti despre independenta lui. Este un caine inteligent care gandeste si nu asteapta intotdeauna instructiuni de la stapan. Daca vrei un caine care sa-ti asculte cu strictete comenzile, terrierul Airedale nu este pentru tine. Cu toate acestea, daca esti stimulat de provocari, un Airedale ti se potriveste.

Este important sa stiti ca terrierii Airedale nu uita daca i se aplica un tratament dur si vor avea o atitudine ostila fata de agresor. Pot fi agresivi cu alti caini sau alte animale si au o puternica predilectie spre adulmecat, lucru care il face greu de stapanit uneori. Se spune ca terrierii Airedale nu initieaza o lupta – dar le termina. Consistent, antrenamentul pentru ascultarea pozitiva este obligatoriu, tot asa cum este o curte cu gard de protectie.

Nu este de mirare ca Airedale Terrier este un bun caine de paza. El isi pazeste familia de intrusi cu ferocitate sio loialitate plina de curaj. Totusi, este prietenos cu invitatii in casa.

Poti fi sigur ca cei din rasa Airedale Terrier nu sunt setati doar pe lucrurile serioase – el poate fi atat comic, cat si jucaus. Se bucura de compania familiei si ii place sa se joace, sa faca nazbatii, sa-i insoteasca pe copii la sotii, dar si sa-i apere atunci cand este cazul. O minunatie de caine!

Magazine online foarte bune din care poti comanda cu incredere hrana caini, accesorii caini, ba chiar si diete si medicamente pentru animale de companie: eMAG, pentruanimale si PetMArt.

Spune-ti parerea!