Rase caini

Wire Fox Terrier – un caine prietenos, neinfricat si indraznet

  • Denumire: Wire Fox Terrier
  • Origine: Anglia
  • Talie: Mica
  • Categoria rasei: Terrier
  • Speranta de viata: 13 – 14 ani
  • Temperament: Rapid, dornic, indraznet, prietenos, alert, neinfricat
  • Inaltime si greutate: masculi: 36 – 41 cm, femele: 33 – 38 cm; masculi 7 – 9 kg, femele 6 – 8 kg
  • Culori: Alb, alb-maro, tricolor
  • Promotii excelente la hrana si accesorii pentru caini

Prezentare rasa Wire Fox Terrier

Wire Fox Terrier este un caine cu o masa musculara bine dezvoltata, un adevarat terrier de vanatoare agil, activ, cu suficienta forta de alergare pentru vanatoarea vulpilor. Corpul este patrat si acoperit cu o blana carliontata deasa. Capu este ingust su un craniu aplatizat, si un bot puteric, egal in lungime cu craniul. Urechile sunt indreptate in sus, in forma de V. Coada este dreapta, aproape de corp. Blana este in principal de culoare alba.

Personalitate si temperament

Wire Fox Terrier este un caine prietenos, atent si activ, energic fara si nu foarte nervos. Wire Fox Terrier lasa impresia unui caine pregatit sa mearga oriunde si sa duca la bun sfarsit o anumita sarcina.  Wire Fox Terrier este indraznet dar nu este agresiv  cu oamenii. Este un caine afectuos cu copiii dar poate fi prea activ in raport cu altii.

Temperamentul este influentat de o serie de factori, intre care ereditatea, antrenamentul, socializarea. Cateii cu temperamente pozitive vor fi curiosi, dispusi sa se apropie de oameni si sa fie imbratisati.

Ca fiecare caine, Wire Fox Terrier are nevoie de socializare timpurie si expunere la cat mai multe categorii de persoane, panorame, sunete si experiente – atunci cand este tanar. Socializarea ajuta catelul sa se dezvolte armonios.

Hranirea cainilor Wire Fox Terrier     

NOTA: Cantitatea de hrana administrata cainelui tau este in functie de talie, varsta, conformatie fizica, metabolism si nivelul de activitate. Fiecare caine are nevoi individuale, necesarul de hrana difera de la individ la individ. Calitatea hranei face diferenta in viata cainelui. Recomandam hrana superpremium Hill’s – gasesti aici cele mai bune oferte.

Wire Fox Terrier se va mentine in forma daca este hranit de doua ori pe zi, masurat, si hrana nu se va tine la discretie. Mijlocul cainelui trebuie sa fie vizibil iar coastele trebuie simtite in momentul palparii, dedesubtul unui strat de muschi. In cazul in care coastele cainelui sunt acoperite de grasime, trebuie urmata o dieta.

Vezi aici diete veteinare cu reducere

Spune-ti parerea!