Ingrijire caini Rase caini

Smooth Collie, un caine foarte prietenos cu copiii si alti caini

  • Denumire: Smooth Collie
  • Origine: Scotia
  • Talie: Mare        
  • Categoria rasei: Caini ciobanesti
  • Speranta de viata: 12 – 15 ani
  • Temperament: Responsive, Sociable, Active, Alert, Intelligent, Trainable
  • Inaltime si greutate: masculi: 56 – 61 cm, femele: 61 – 66 cm; masculi 20 – 30 kg, femele 18 – 25 kg
  • Culori: tricolor, albastru, maro, alb
  • Promotii excelente la hrana si accesorii pentru caini

Prezentare rasa caini Smooth Collie

Smooth Collie este un caine responsabil, agil, activ, ferm si natural. Pieptul mare sugereaza forta, umerii viteza si gratie, iar faciesul inteligenta. Collie este un caine echilibrat, fiecare parte fiind dispusa in proportie. Timiditatea, slabiciunea, cruzimea, lipsa energiei si a echilibrului reprezinta exceptia de la trasaturile generale de caracter.

Personalitate si temperament

Smooth Collie este un companion foarte prietenos, calm, fara semne de nervozitate sau agresivitate. Este un caine fericit si activ, foarte prietenos cu copiii si alti caini.

Temperamentul este influentat de o serie de factori, intre care ereditatea, antrenamentul, socializarea. Cateii cu temperamente pozitive vor fi curiosi, dispusi sa se apropie de oameni si sa fie imbratisati.

Ca fiecare caine, Smooth Collie are nevoie de socializare timpurie si expunere la cat mai multe categorii de persoane, panorame, sunete si experiente – atunci cand este tanar. Socializarea ajuta catelul sa se dezvolte armonios.

Vezi aici cele mai bune oferte la hrana pentru caini

Hranire      

NOTA: Cantitatea de hrana administrata cainelui tau este in functie de talie, varsta, conformatie fizica, metabolism si nivelul de activitate. Fiecare caine are nevoi individuale, necesarul de hrana difera de la individ la individ. Calitatea hranei face diferenta in viata cainelui.

Smooth Collie se va mentine in forma daca este hranit de doua ori pe zi, masurat, si hrana nu se va tine la discretie. Mijlocul cainelui trebuie sa fie vizibil iar coastele trebuie simtite in momentul palparii, dedesubtul unui strat de muschi. In cazul in care coastele cainelui sunt acoperite de grasime, trebuie urmata o dieta.

Vezi aici diete veterinare cu reducere

Spune-ti parerea!