Ingrijire caini Rase caini

Rough Collie – un caine usor de dresat, sensibil si afectuos

  • Denumire: Rough Collie
  • Origine: Regatul Unit
  • Talie: Medie
  • Categoria rasei: Caini ciobanesti
  • Speranta de viata: 14 – 16 ani
  • Temperament: Prietenos, loial, inteligent, protector, activ, prietenos
  • Inaltime si greutate: masculi: 56 – 61 cm, femele: 51 – 56 cm; masculi 20 – 30 kg, femele 18 – 25 kg
  • Culori: tricolor, alb
  • Promotii hrana si accesorii pentru cainele tau

Prezentare rasa caini Rough Collie

Rough Collie este un caine puternic, pozitiv, este intruchiparea increderii in sine, echilibrului si armoniei. Este un caine usor de dresat, sensibil si afectuos in relatie cu stapanul sau, dar vigilent si precaut fata de straini. Simtul sau auditiv este foarte sensibil – poate auzi vocea stapanului chiar si de la distanta de un kilometru. Este foarte loial stapanului sau.

Personalitate si temperament

Rough Collie este un caine plin de spiritualitate, nu doar inteligent si energic. Da dovada de absoluta loialitate fata de stapanul. Cu copiii mai mari este perietenos dar este vigilent fata de straini. Collie este un caine foarte energic, are nevoie de o cantitate consistenta de exercitii si sport care ajuta la dezvoltarea sistemului osos si a blanii. Collie are un simt al responsabilitatii inascut.

Promotii excelente la hrana caini, medicamente si accesorii gasesti la eMAGpentruanimale si PetMArt.

Temperamentul este influentat de o serie de factori, intre care ereditatea, antrenamentul, socializarea. Cateii cu temperamente pozitive vor fi curiosi, dispusi sa se apropie de oameni si sa fie imbratisati.

Ca fiecare caine, Rough Collie are nevoie de socializare timpurie si expunere la cat mai multe categorii de persoane, panorame, sunete si experiente – atunci cand este tanar. Socializarea ajuta catelul sa se dezvolte armonios.

Hranire      

Cantitatea de hrana administrata cainelui tau este in functie de talie, varsta, conformatie fizica, metabolism si nivelul de activitate. Fiecare caine are nevoi individuale, necesarul de hrana difera de la individ la individ. Calitatea hranei face diferenta in viata cainelui. Calitatea hranei face diferenta in viata cainelui. Hrana superpremium pentru cainele tau se gaseste la preturi foarte bune la eMAG sau pentruanimale.

Collie se va mentine in forma daca este hranit de doua ori pe zi, masurat, si hrana nu se va tine la discretie. Mijlocul cainelui trebuie sa fie vizibil iar coastele trebuie simtite in momentul palparii, dedesubtul unui strat de muschi. In cazul in care coastele cainelui sunt acoperite de grasime, trebuie urmata o dieta.

Spune-ti parerea!