Ingrijire caini Rase caini

Parson Russell Terrier – un caine vanator iscusit si agil

  • Denumire: Parson Russell Terrier
  • Origine: Anglia
  • Talie: Mica
  • Categoria rasei: Terrier
  • Speranta de viata: 13 – 15 ani
  • Temperament: Fericit, inteligent, ascultator, curajos, energic, pregatit
  • Inaltime si greutate: masculi: cm, femele: cm; masculi kg, femele kg
  • Culori: Lamaie-alb, tricolor, negru-alb
  • Promotii hrana si accesorii pentru cainele tau

Prezentare rasa caini Parson Russell Terrier

Parson Russell Terrier de talie mica-medie, este un vanator iscusit si agil, construit pentru urmarirea vulpilor. Corpul este putin mai lung decat inaltimea. Parson Russell Terrier este un caine de serviciu iar greselile sau exagerarile in comportament trebuie penalizate daca acestea il impedica sa-si duca la bun sfarsit sarcinile pentru care a fost conceput.

Promotii excelente la hrana caini, medicamente si accesorii gasesti la eMAGpentruanimale si PetMArt.

Personalitate si temperament

Curajos si prietenos. Atletic si inteligent. Pe teren este un vanator abil, tenace, curajos si incapatanat. Acasa este un caine jucaus, exuberant si foarte sentimental. Este un caine terrier independent si energic care vrea si multa atentie. Nu este un caine galcevitor. Timiditatea nu trebuie confundata cu supunerea. Agresivitatea fata de alti caini trebuie penalizata.

Temperamentul este influentat de o serie de factori, intre care ereditatea, antrenamentul, socializarea. Cateii cu temperamente pozitive vor fi curiosi, dispusi sa se apropie de oameni si sa fie imbratisati.

Ca fiecare caine,  are nevoie de socializare timpurie si expunere la cat mai multe categorii de persoane, panorame, sunete si experiente – atunci cand este tanar. Socializarea ajuta catelul sa se dezvolte armonios.

Hranire caini Parson Russell Terrier

Cantitatea de hrana administrata cainelui tau este in functie de talie, varsta, conformatie fizica, metabolism si nivelul de activitate. Fiecare caine are nevoi individuale, necesarul de hrana difera de la individ la individ. Calitatea hranei face diferenta in viata cainelui.

Parson Russell Terrier se va mentine in forma daca este hranit de doua ori pe zi, masurat, si hrana nu se va tine la discretie. Mijlocul cainelui trebuie sa fie vizibil iar coastele trebuie simtite in momentul palparii, dedesubtul unui strat de muschi. In cazul in care coastele cainelui sunt acoperite de grasime, trebuie urmata o dieta.

Calitatea hranei face diferenta in viata cainelui. Hrana superpremium pentru cainele tau se gaseste la preturi foarte bune la eMAG sau pentruanimale.

Spune-ti parerea!