Rase caini

Cane Corso – un caine inteligent, elegant, nobil si puternic

  • Denumire: Cane Corso
  • Origine: Italia
  • Talie: Talie mare
  • Categoria rasei: Caini de serviciu
  • Speranta de viata: 10 – 11 ani
  • Temperament: Linistit, echilibrat, calm, rezervat, usor de dresat, stabil
  • Inaltime si greutate: masculi: 62 – 70 cm, femele: 58 – 66 cm; masculi 45 – 50 kg, femele 40 – 45 kg
  • Culori: Cafeniu, negru, rosu, gri, negru tigrat
  • Promotii excelente la hrana si accesorii pentru caini

Prezentare rasa Cane Corso

cane-corso-puppyCane Corso Italiano descinde din vechea rasa Roman Molossian. La inceput raspandit prin toata Italia, in ultimul timp aceasta rasa a fost populara doar in provincia Apulia si zonele invecinate din sudul Italiei. Denumirea acestei rase deriva din latinescul ‘cohors’ care inseamna protector si pazitor al curtii. Astazi, cainele este utilizat in paza, protectie, urmarire si politie.

Pe de alta parte, se crede ca Cane Corso Mastiff descinde si din cainii de razboi romani, Canis Pugnax. Acestia erau foarte pretuiti de catre vanatori si fermieri datorita puterii, loialitatii, vitezei, curajului si disponibilitatii de a lucra. In Evul Mediu acest caine era un vanator neinfricat. In zilele noastre Cane Corso Mastiff este inca utilizat in ferme si vantoare. Are reputatia de a fi agresiv datorita puterii si hotararii sale.

Promotii excelente la hrana caini, medicamente si accesorii gasesti la eMAGpentruanimale si PetMArt.

Personalitate si temperament

Cane Corso este un pazitor neegalat al casei si proprietatii. Este inteligent si usor de dresat. Elegant, nobil si puternic, prezenta sa este impresionanta. Este un caine docil si sentimental fata de proprietar, iubitor fata de copii si familie.

Cane Corso Mastiff este neinfricat si foarte devotat. Datorita puterii sale nu se recomanda pentru orice tip de proprietar dar este un companion iubitor daca are parte de socializare si antrenament adecvate. Acest caine isi apara familia cu indarjire si este un companion excelent daca i se ofera un mediu adecvat. Are un temperament echilibrat si in ciuda dimensiunii si aparentei sale este un animale de companie excelent pentru familie.

Rezervat fata de straini, protector si loial, acest caine este un companion excelent. Cane Corso Mastiff este un animale de companie minunat dar nu trebuie lasat nesupravegheat cu copii in jurul lui din cauza puterii si structurii sale. Se poate intelege bine cu caini si pisici dar nu trebuie lasat nesupravegheat in companie altor animale mici.

Temperamentul este influentat de o serie de factori, intre care ereditatea, antrenamentul, socializarea. Cateii cu temperamente pozitive vor fi curiosi, dispusi sa se apropie de oameni si sa fie imbratisati.

Ca fiecare caine, Cane Corso Mastiff are nevoie de socializare timpurie si expunere la cat mai multe categorii de persoane, panorame, sunete si experiente – atunci cand sunt tineri. Socializarea ajuta catelul sa se dezvolte armonios.

Calitatea hranei face diferenta in viata cainelui. Hrana superpremium pentru cainele tau se gaseste la preturi foarte bune la eMAG sau pentruanimale.

Antrenament

cane-corso-med-leftCane Corso Mastiff nu se recomanda pentru proprietarii si dresorii novice sau cu experienta mediocra. Este un caine foarte puternic si poate deveni cel ce domina in cazul in care nu se afla in mediul potrivit. Dresorul trebuie sa ramana ferm si consecvent. Cainele raspunde pozitiv la dresaj, este inteligent si agil, dar cu toate acestea se recomanda ca dresajul sa inceapa de la o varsta cat mai frageda.

Ingrijire      

Caderea parului in cazul Cane Corso este nesemnificativa, perierea fiind un lucru extrem de facil.   foarte putin facand astfel perierea un lucru facil. Stergerea blanii cu un material textil umed si o perie ferma din cauciuc ar trebui sa fie suficienta. Zona din jurul gurii trebuie stearsa in permanenta deoarece cainele tinde sa aiba bale. Ochii, de asemenea, trebuie bine monitorizati deoarece sunt foarte sensibili la iritatii.

Promotii excelente la hrana caini, medicamente si accesorii gasesti la eMAG, pentruanimale si PetMArt.

Spune-ti parerea!