Rase caini

Bull Terrier – un caine afectuos, loial, oricand gata de aventura

  • Denumire: Bull Terrier
  • Origine: Anglia
  • Talie: Medie
  • Categoria rasei: Terrier
  • Speranta de viata: 11 – 14 ani
  • Temperament: Activ, bland, ambitios, protector, usor de dresat
  • Inaltime si greutate: masculi/femele: 44 – 55 cm; masculi/femele 22 – 38 kg
  • Culori: Alb, rosu-alb, trei culori, cafeniu-alb, tigrat-alb, alb-negru tigrat
  • Promotii excelente la hrana si accesorii pentru caini

Prezentare rasa Bull Terrier

Bull TerrierPoreclit „copilul in costum de caine”, este activ si prietenos s este unul dintre clovnii din lumea canina. Are o personalitate puternica – inteligent si inovator – nu chiar cele mai atragatoare calitati la un caine – pana la o atitudine placida si loiala. Cainele Bull Terrier este si in varianta miniatura si impartaseste aceleasi atribute.

Viata alaturi de un Bull Terrier este intottdeauna o experienta. Este un caine ocupat de la etapa de catel pana la etapa de varsta mijlocie. Nu este un caine caruia sa ii placa sa stea multa vreme in solitudine, isi doreste sa fie alaturi de oameni si sa faca ceea ce fac si ei. Pentru el este potrivita o familie activa care este capabila sa ii ofere o cantitate mare de exercitii energice. El are nevoie, pe de alta parte de un stapan care stie sa impuna (cu prietenie) regulile casei. In caz contrar va ajunge sa isi faca propriile reguli. Din acest motiv, cainele din rasa Bull Terrier nu este cea mai buna alegere pentru persoanele timide sau novice in cunoasterea cainilor.

La fel ca majoritatea cainilor din rasa terrier, cainii – in special cainii nesterilizati – pot fi agresivi fata de alte animale, in special fata de caini. Pentru dobandirea unui comportament decent fata de alti caini, au nevoie de socializare timpurie: expunerea pozitiva si supravegheata in compania altor caini, care sa continue pe tot parcursul vietii. Pisicile sau alte animale cu blana care patrund pe teritoriul cainelui Bull Terrier trebuie sa fie atente.

Din cauza iritabilitatii sale cainii din rasa Bull Terrier nu se recomanda pentru familiile cu copii mici, ci cu copii mai mari. Cainilor din aceasta rasa le placexercitiile zilnice iar in cazul in care se plictisesc vor deveni distrugatori. Dresajul de succes presupune rabdare, conducere increzatoare si consecventa.

In anumite zone se interzice a avea in proprietate un caine Bull Terrier, prin urmare trebuie sa cunosti legile in acest sens din zona in care locuiesti.

In final, cainele din rasa Bull Terrier este afectuos, loial, oricand gata sa te distreze sau sa mearga intr-o aventura. Un lucru este sigur: viata alaturi de acest caine nu va fi niciodata monotona.

[mks_button size=”medium” title=”Hrana caini si accesorii la cele mai mici preturi” style=”squared” url=”http://profitshare.ro/l/2906431″ target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”1″]

Personalitate si temperament

Temperamentul este influentat de o serie de factori, intre care ereditatea, antrenamentul, socializarea. Cateii cu temperamente pozitive vor fi curiosi, dispusi sa se apropie de oameni si sa fie imbratisati.

Ca fiecare caine, si cel din rasa Bull Terrier are nevoie de socializare timpurie si expunere la cat mai multe categorii de persoane, panorame, sunete si experiente – atunci cand sunt tineri. Socializarea ajuta catelul sa se dezvolte armonios.

Sanatate     

In general, cainii din rasa Bull Terrier sunt sanatosi, dar la fel ca in cazul tuturor raselor, sunt predispusi la anumite afectiuni. Desi nu toti cainii din rasa Bull Terrier vor suferi de aceste afectiuni, este important insa sa le acordam atentie.

Promotii excelente la hrana caini, medicamente si accesorii gasesti la eMAG, pentruanimale si PetMArt.

1 comentariu

Spune-ti parerea!