Ingrijire caini

Ce facem cu un caine

La ce bun un caine? Un proprietar ar enumera o multime de motive. Exista oameni care prin firea lor sunt foarte emotionali, iar altii cu greu se induioseaza, dar care, si unii si altii pot avea un caine de care se ingrijesc si sunt fericiti.

Traim intr-o era in care dragostea pentru animale este promovata intens, iar rezultatele le vedem fiecare atunci cand, spre exemplu, facem o plimbare in parc. In fiecare zi, la orice ora, caini cu stapanii dupa ei. Cu ce se ocupa: alearga “cot la cot”, se joaca cu mingea, sau cu cate un lemn de dragul distractiei, dar si pentru antrenamentul cainelui, fug dupa cainii mai rebeli care nu vor nici in ruptul capului sa se dea prinsi spre a se intoarce acasa, iar altii pur si simplu se plimba sau se odihnesc.

Nu e de mirare nici macar atunci cand vedem cate un proprietar cu trei sau patru caini dupa el, toti tinuti in lesa, facand cerc in jurul sau ca niste bodyguarzi. Companionii nu ne lasa nici chiar in mijloacele de transport, atragand tot felul de priviri, de la cele emotionale pana la cele dezprobatoare.

[mks_button size=”medium” title=”Mari reduceri la hrana pentru caini. Vezi promotiile!” style=”squared” url=”http://profitshare.ro/l/1497191″ target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=””]

Intrebarea este: ce facem de fapt cu un caine?

Raspunsurile vor acoperi o bivalenta – o actiune si starea de fapt; aceasta din urma o presupune pe prima; unele stari de fapt se vor repeta:

 1. Ne jucam (jovialitate)
 2. Il ingrijim (responsabilitate)
 3. Alergam (sanatate)
 4. Il hranim (responsabilitate)
 5. Ne destainuim (sociabilitate)
 6. Il certam (educatie)
 7. Il spalam (responsabilitate)
 8. Calatorim (atasament)
 9. Il punem sa pazeasca (protectie)
 10. Il punem sa latre (educatie)
 11. Il trimitem sa ridice prada (aventura)
 12. Inotam (aventura)
 13. Frisbee (distractie)
 14. Pur si simplu ne plimbam (exprimarea personalitatii si a increderii in sine)

Fiecare dintre aceste actiuni, mai mult sau mai putin, presupune un obiect: ne jucam cu frisbee-ul, il ingrijim cu peria, alergam pe iarba, il spalam cu sampon, calatorim cu masina, il punem sa pazeasca usa, innotam in lacul Amara… il hranim cu hrana pentru caini.

Spune-ti parerea!