Rase caini

Akbash – ciobanescul care are grija de tine si familia ta

  • Denumire: Akbash Dog
  • Origine: Turcia
  • Talie: mare
  • Categoria rasei: Caini de serviciu
  • Speranta de viata: 10-12,5 ani
  • Temperament: Inteligent, independent, loial, curajos
  • Inaltime si greutate: masculi: 71-86 cm, femele: 69-81 cm; masculi 41-64 kg, femele 34-48 kg
  • Culori: Alb
  • Promotii la hrana caini

Prezentare

Akbash Dog este un caine ciobanesc, nativ in muntii si campiile din vestul Turciei cu 3000 de ani in urma. In timp ce originile acestei rase sunt obscure, se cunoaste faptul ca aceasta rasa este una straveche si pura. De asemenea, se stie ca doar Akbash Dog poseda combinatia unica a carcteristicilor cainelui Mastiff si Gazehound.

Personalitate si temperament

Akbash are un aspect puternic si orgolios. Isi ia pozitia de caine de paza foarte serios – prezentand tarie, curaj, si o talie impunatoare. Rasa Akbash este un caine agil, care isi protejeaza teritoriul, familia si turma pe care o are in grija.

Akbash nu este recomandat pentru proprietarii novice. Ii place in casa cu copii mai mari, respectuosi, membrii ai familiei si alte animale de companie cu care a crescut. Akbash va reactiona in mod agresiv fata de cainii straini si sunt suspiciosi si rezervati fata de straini. Acest caine este afectuos, loial, independent si prietenos. Akbash este ideal in calitate de caine de paza, caine de familie si caine de serviciu.

Antrenament

Daca reprezinta doar un caine de companie, Akbash are nevoie de socializare timpurie, constanta si intensiva. Este un caine cu o fire independenta si adesea va ezita scurt la comenzile stapanului. Akbash nu este potrivit pentru dresaj de ascultare avansat. Akbash raspunde pozitiv la dresajul de baza, desi aceasta rasa se maturizeaza lent. Akbash rapunde pozitiv la dresajul bazat pe fermitate, corectitudine si consecventa.

Akbash nu este potrivit pentru vietuirea in apartament. Curtea in care isi face activitatile trebuie sa fie ingradita. Este un caine care se dezvolta armonios cu conditia sa i se dea activitati. De asemenea, este un caine de familie excelent.

Ingrijire

Se recomanda o periere frecventa pentru minimaliza caderea parului. Baia trebuie facuta doar atunci cand este absolut necesar, utilizand un sampon usor pentru protejarea blanii rezistente la conditiile de mediului. Problemele de santatate cu care se confrunta Akbash sunt displazia de sold si boala cardiaca.

Nu mai spunem ca si hrana pentru un asemenea caine trebuie sa fie pe masura. Nu neaparat multa, cat de cea mai buna calitate. Vezi aici promotii la hrana uscata ideala pentru un caine din aceasta rasa.

Spune-ti parerea!